Check cut off mark and Admission Process check cut off mark, post utme update, All admission process and activities of your school by clicking here!!!!

100 Likely Questions & Answer From 2019 Jamb Novel “Sweet Sixteen”

100 Likely Questions & Answer From 2019 Jamb Novel “Sweet Sixteen”

Now today we will be looking at: 100 Likely Questions & Answer From 2019 Jamb Novel “Sweet Sixteen”. Many jamb 2019 candidate is asking  many questions about possible question from jamb recommended novel sweet sixteen. Some of the questions they are asking is, How can i get likely question from sweet sixteen online. Where will i get the question of all sweet sixteen chapters. Some is even asking about the pdf of the questions. Most of the jamb candidate 2019/2020 is asking this exact question.  Well is good for you to ask this kind of question.

Sweet Sixteen is the most latest and recent novel incorporated into the General JAMB English Comprehension texts for the JAMB 2019/2020 examination. Not to be afraid, the novel is quite interesting one and you can easily finish within 15 days if you read the novel like 10 pages averagely daily. You can even compile questions when reading the 2019 jamb novel.

JAMB POSSIBLE QUESTIONS FROM SWEET SIXTEEN

This hunt of knowing the possible questions from jamb novel made the 2019 jamb candidate to be searching online for possible questions from sweet sixteen by bolaji abdullahi, Jamb sweet sixteen novel likely questions, questions from sweet sixteen novel, questions & answer of sweet sixteen, sweet sixteen novel for jamb 2019, sweet sixteen novel questions pdf, download sweet sixteen novel, sweet sixteen full movie, 100 Likely Questions & Answer From 2019 Jamb Novel “Sweet Sixteen”. However if your one of the jamb candidate searching for all that your not alone. Vastlearners.com is with all the answers to your questions in this single post.

What Are The Possible, Likely Questions & Answer From Sweet Sixteen

Well some of dont know the meaning of possible questions. Possible question from Jamb novel sweet sixteen is just question compiled from the main novel. This possible or likely questions is not the question that is going to come out in your utme exams. But these questions will help you sharping your brain in preparation of the main UTME examination. So i advice you to make good of these questions am going to list below.

Firstly i will give you questions for you to answer by your self. Now how can you answer these questions? Just go straight to the comment box and drop your answer.

The Book Sweet Sixteen has the following Details:

Title : Sweet Sixteen
Author : Bolaji Abdullahi
Genre: Fiction
Format: Paperback
Dimension: 5.5X 8.5
Number of Pages: 157
Publication Year: February 1, 2017
Publisher: TND Press Limited
ISBN: 978-978-546-375-0.

Jamb Sweet Sixteen Possible Questions

NOTE: Answer the following question using the comment box. Thanks

1. At what age did Aliyah started menstruating

2. At what age did Aliyah started wearing bra

3.Who told Mr. Bello that Aliyah have started menstruating

4. Who said this “do you know that too much sugar affect ladies doing menstruation?

5. What is the color of Aliyah’s mug

6. What is Mr Bello’s best color

7. Who said this “Pay me so that I can teach you the secret to making his tea ”

8. The letter Mr Bello sent to Aliyah on her 16th birthday was based on the outings they had

9. Who is Aunty Gigs

10. Who is Aunty Molara

11. Common sex is everywhere, who said this

12. Don’t tell me you don’t Netflix, who said this

13. Who wanted his son to be a lawyer

14. What was Aliyah’s first Ambition

15. What did she later concluded on becoming

16. Who is an Asthmatic patient

17. What was
Aliyah’s chemistry grade

18. Why did Aliyah’s friend cheat during the physics exam

19. I don’t think she is happy with what she did, who said this

20. Parents shouldn’t compare their children with each other said by who?

MORE QUESTIONS ON SWEET SIXTEEN 

  1. Who is the protagonist in the book sweet sixteen?
    ANS. Aliya
  2. What was the introductory statement on Aliya’s 16th birthday letter?
    ANS.”How time flies”
  3. In the department of rascality and smartness who was the gold medalist?
    ANS. Akin.
  4. To Aliya what is the meaning of being dumb?
    ANS. Not being intelligent.
  5. What is the title of chapter one of sweet sixteen?
    ANS. The letter.
  6. What is Aliya’s mother profession?
    ANS. Nursing.
  7. What is the name of Aliya’s father?
    ANS. Mr. Bello
  8. To Aliya being called a child is the same thing as?
    ANS. Stupid.
  9. At the birth of Aliya what was he fathers profession?
    ANS. Journalism.
  10. The only thing Aliya’s father thought was worth celebrating was?
    ANS. Achievements not birthday.
  11. The name of the writer of sweet sixteen is ?
    ANS. Bolaji Abdullahi.
  12. What name disgusted Aliya most?
    ANS. You could call her chubby, plump but not fat.
  13. At What age did Aliya start wearing bra?
    ANS. At the age of ten.
  14. At what age did Aliya get into secondary school?
    ANS. 12
  15. What was Aliyas perception about her roommate Grace?
    ANS. She was a nice and generous person.
  16. What was the proof that Aliya was serious in her chemistry for the term?
    ANS. It reflected in her continuous Assessment and she made an A at the end of the term.
  17. What kind of girls did Mr. Bello say boys like?
    ANS. Dumb girls.
  18. According to sweet sixteen what is the main aim of chess game?
    ANS.To capture opponents king.
  19. Why did Aliya not return Tokunbos teddy bear which he gave her on Valentine’s day?
    ANS. She thought she won’t do that without hurting him.
  20. Aliya’s religion was?
    ANS. Islamic religion.
  21. What is the title of Aliyas 16th birthday letter?
    ANS. ”Letter to my daughter”

JAMB SWEET SIXTEEN SUMMARY 

  1. What was Aliya’s sixteenth birthday present?
    ANS. A portable digital Camera.
  2. What was so special about Aliya’s 16th birthday letter?
    ANS. It had 16 pages and each page for each year of her life.
  3. What was Aliya doing when grace returned from the bathroom on Aliya 16th birthday?
    ANS. Dressing her bed.
  4. What are the definitions Mr. Bello give as the meaning of dumb girls?
    ANS. A girl who needs to live up to peoples’s expectation
  5. What statement does Aliya father make to end discussions during visiting days?
    ANS. ”By the way do you still have your inhalers
  6. What sickness was Aliya suffering from?
    ANS. Asthma.
  7. What advice did Aliya’s father give to her when she asked if she could return the teddy to bobo.
    ANS. “Well is a decision you have to make for yourself”.
  8. Mention two incidence that stopped Aliya from returning Bobo’s teddy to him?.
    ANS.The duty master approaching them in their mode of discussion and secondly tokunbo travelling to Ireland.
  9. What is Bobo’s real name ?
    ANS. Tokunbo.
  10. She felt she could be charged for the number of words she spoke who is this?
    ANS. Grace.
  11. What surprised Aliya about her 16th birthday letter?
    ANS. She thought her dad copied Maya Angelou work with the title “letter to my daughter”, but was surprised to see her dad copied only the title and wrote the letter in his words.
  12. Apart from Public relations job another occupation considered by Aliya’s mother for her father is?
    ANS. Stand up Comedy.
  13. Who is the king of boys according to the novel?
    ANS. Akin.
  14. What did Aliya’s friends tell her about having male siblings?
    ANS.They are annoying.
  15. What was the name of Aliya’s mathematics teacher?
    ANS. Miss. Salako.
  16. “Must you always be a jerk, she asked menacingly” who was this statement referring to and why?
    ANS. To Akin because he pronounced mensuration as menstruation which made the whole class burst into laughter.
  17. What was people’s perception about Grace?
    ANS. People thought she was a snob because she did not like talking.
  18. Aliya’s birthday gift while in school was mostly given to her by?
    ANS. The principal.
  19. What was written on the teddy bears heart shaped embossement given to Aliya by Tokunbo?
    ANS. I love you.
  20. To perform well in the terminal examination what was Aliya’s plan?
    ANS.To improve her question answering speed by taking off five minutes allowed to each question.
  21. What was the title of Aliya’s 12th birthday letter.
    ANS .Happy birthday my first lady, remember only God is greater than you.
  22. At primary school,Aliya’s father was working with a?
    ANS.Public Relations Agency.

MORE LIKELY QUESTIONS

Question: Who is the author of the novel “Sweet
Sixteen”.

A. Bolaji Adelaide

B. Bolaji Abdullahi

C. Bolade Abdullahi

D. Jerry Agada.

Answer: Bolaji Abdullahi

Question: How old was Aliya in the novel?

A. 16

B. 18

C. 17

D. 19

Answer: 16

Question: According to one expert; “comprehensive
sex education
doesn’t encourage kids to have sex”

A. True

B. False

Answer: true

Question: KOTL means…

A. Kiss on the lips

B. Kiss on the laps

C. Kiss on top the lips

D. Kiss on top the legs

Answer: kiss on the lips

Question: Who almost fainted when he heard that some student were caught on the school basketball court at night having “s*x”?

A. Mr James

B. Aliya

C. Mr Bello

D. Bolaji

Answer: Mr Bello

Question: Good comprehensive programmes teach students that abstinence is the only sure-fire way to prevent pregnancy and STDs.

A. True

B. False

Answer: True

Question: Adoringly, Aliya was referred to as…

A. Journalist

B. Sex addict

C. Beautiful lady

D. First lady

Answer: first lady

Question: Who asked this question “What does HAK and KOTL mean?”

A. Aliya

B. Bolaji

C. Mr Bello

D. First lady

Answer. Aliya. Recall that Aliya once asked her dad, Mr Bello: “Okay Daddy, what does HAK and KOTL mean?” And when the father expressed his ignorance of the acronyms, Aliya gleefully answered her own questions; “HAK means Hugs and Kisses’ while KOTL means ‘Kiss On The Lips’”.

Question: Mr Bello is a ___ by profession from the novel.

A. An accountant

B. Engineer

C. Nurse

D. Journalist

Answer: Journalist

Question: Where were the student caught having s*x?

A. At the chapel

B. Behind a lawn tennis court

C. At the basketball court

D. In the toilet

Answer: at the basketball court

Question: ___ is the protagonist in the novel, “Sweet Sixteen”

A. Mr Bello

B. Aliya

C. Mrs Bello

D. Mr Fayose

Answer: Aliya

Question: From the novel, most teenagers knows what adults seems to be hiding from them

A. True

B. False

Answer: true

This is all we have for this topic: 100 Likely Questions & Answer From 2019 Jamb Novel “Sweet Sixteen”. If you want to join our 2019/2020 jamb candidate  group kindly drop your whatsapp number in the comment section. thanks

Please, kindly share this post if you think it can be helpful to another person, please share it on Twitter, Facebook, Whatsapp or Email it to friends. Use the share buttons, subscribe to our site and get the latest updates directly via your Email!!
62 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.